Opleidingstraject op maat

Met een mbo-certificaat heb jij het onderdeel op zak die jij nodig hebt voor je volgende professionele stap. Jij bepaalt in samenwerking met je werkgever welke mbo certificaat bij je past en die behaal je in slechts enkele maanden.

Dit alles doe jij in deeltijd naast je baan in de zorg. Bekijk de mbo-certificaten die wij aanbieden! Houdt onze site goed in de gaten, want wij zijn druk bezig met de ontwikkeling van meerdere mbo-certificaten.

Huisartsenzorg & Triage
Denk aan: Praktijkondersteuner | Praktijkmanager

Ziekenhuis & Acute Zorg
Denk aan: Overgangsconsulent | Researchverpleegkundige

Fysiotherapie & Arbo
Denk aan: Arboverpleegkundige | Manuele Therapie

Verpleeghuizen & Thuiszorg
Denk aan: Verzorgende IG | Casemanagement Dementie

Onderwijs & Kinderopvang
Denk aan: Praktijkopleider | Behandeling van kinderen

Maatschappelijke Zorg
Denk aan: Begeleider Gehandicaptenzorg | Social Work

Jouw doelen, jouw tijd, jouw opleiding

Door het opleidingstraject zelf samen te stellen kan jij je volledig richten op de onderdelen die belangrijk zijn voor jou. Door een mbo-certificaat te behalen, bereik jij je doelen binnen een paar maanden, in plaats van de jarenlange verplichting van een volledige mbo-opleiding.

Stap 1

Wil je een overstap maken naar de zorg en heb je al werkervaring of wil je je verdiepen in je dagelijks werk op een bepaald gebied, kijk dan bij de mbo-certificaten of er een passend onderdeel voor je bij zit.

Stap 2

Heb jij een passende werk- of stageplek en heb je met je werkgever afgestemd wat het meest passend is? Meld je dan aan! Een medewerker van OPPstap neemt contact met je op en kijken we samen of jij voldoet aan de toelatingseisen.

Stap 3

Na het doorlopen van het volledige opleidingstrainingstraject, worden deelnemers geëxamineerd. Na succesvolle afronding van het examen, behalen zij een mbo-certificaat met civiel effect. Dit betekent dat het certificaat wordt geregistreerd in DUO en in heel Nederland erkend wordt als officieel deeldiploma.

Waarom een opleiding?

Een mbo-certificaat is geschikt voor mensen die graag willen werken in de zorg of zich willen verdiepen in bepaalde onderdelen van de zorg. Je verbind je niet voor een langere tijd aan een opleiding, maar je kiest voor maatwerk. De verschillende mbo- certificaten kun je uiteindelijk stapelen wat er voor zorgt dat jij als gediplomeerde medewerker aan de slag kunt. Alles op jouw tempo en volgens jou plan, afgestemd aan de behoefte van de zorgorganisatie waar jij werkzaam bent!

De voordelen op een rij

Flexibel

We bieden meerdere startmomenten per jaar. Hierdoor kun jij kiezen wat voor jou het beste moment is om te beginnen. Daarnaast werken wij met een online leeromgeving, waardoor er lessen op afstand gevolgd kunnen worden.

Snel

Je doet niet een hele mbo-opleiding, maar alleen de onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Dat betekent dat je veel sneller klaar bent. Je kunt jouw mbo-certificaat al in een paar maanden halen.

Effectief

Haal het mbo-certificaat dat volledig past bij jouw behoeftes. Zo leer jij wat belangrijk en relevant is voor jou en is je leerroute altijd effectief en efficiënt.

Ontwikkeling

Met een mbo-certificaat heb jij het onderdeel op zak dat je nodig hebt voor je volgende professionele stap. Het biedt je meer kansen om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Zo haal je alles uit jezelf.

OPPstap: goed onderwijs in kleine groepen

De opleiding voor jouw mbo-certificaat wordt verzorgd door OPPstap. Met ruim 1000 studenten is OPPstap een van de grootste particuliere opleiders van zorgprofessionals in Nederland. Je krijgt er kwalitatief hoogwaardig onderwijs in kleine groepen. De professionele docenten begeleiden je graag en goed. Ze maken de verbinding tussen theorie en praktijk, waardoor alles wat je leert meteen toe te passen is.

Voor welk mbo-certificaat zou jij willen gaan?

Ja, ik wil meer informatie

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.